hemHitta hitÄtaStoryBeställHäng medRecept

Sveriges Långsammaste Snabbmat.

DET TOG OSS ETT ÅR ATT STEKA VÅR FÖRSTA BURGARE.

— Johan Jureskog
Vi älskar fastfood och speciellt burgare. Vi tror lite naivt att nästan alla gör det. Det är ju enkelt, gott och roligt! Men i vägen för denna självklarhet står en utbredd tro att snabbmat är lika med skräpmat. Och i många fall är det så. Det ska vi ändra på! För varför ska enkelt vara lika med dåligt? Dåligt för dig, för miljön och för djuren? Det är ju helt bakvänt! Det vi tycker bäst om ska också vara bäst och det ska finnas godhet i gott. Det präglar allt vi gör på Jureskogs. I allt från val av leverantörer, personalpolicy, produktutveckling och allmänt hyfs. Vi ska ändra synen på snabbmat, och vi börjar med munnen.
Att vi kallar vår mat för fastfood är egentligen ganska konstigt. Det enda som går snabbt i vår process är nämligen hur snabbt vi lagar din mat. För det är snabbt. Nästan allting annat har fått ta mer tid än vad du är van vid på en snabbmatsrestaurang. Det tog över ett år bara att hitta rätt köttleverantör och det blev en bonde som aldrig hade tänkt vara köttleverantör. Till skillnad från de flesta andra använder vi nämligen kött från djur som hela sitt liv haft ett annat syfte – mjölkkor. Ett kött som både smakar och känns bättre. Och det är så vi vill ha det här på Jureskogs. Det ska både smaka och kännas bättre.
Läs om våra grundare och vår historia här

Träffa våra noga utvalda leverantörer

För att hålla på med snabbmat så tar vi väldigt god tid på oss. Det är naturligtvis inget som våra kunder någonsin kommer märka av, förutom kanske när de smakar på våra burgare. Det enda som går snabbt i vår process är nämligen hur snabbt vi lagar din mat. För det är snabbt. Det tog ett år bara att hitta rätt leverantörer, och ännu längre att hitta rätt köttleverantör. Bönder, mejerister, bagare och bryggare som jobbar hållbart för miljöns och djurens bästa, för din hälsa och dina smaklökar. Se filmen för att träffa några av dem.

European Chicken Commitment

Vi på Jureskogs har valt att arbeta med European Chicken Commitment  som en del av vårt arbete för bättre djurvälfärd. Beslutet inkluderar all kyckling vi köper in och samtliga kriterier kommer att vara uppfyllda till år 2026. Vårt beslut inkluderar även att minst 20% av kycklingarna ska få tillgång till utevistelse.
Historien om Jureskogs

Hur god kan en snabbmatsburgare bli?

Ingen vet, inte ens Johan Jureskog (vår grundare) som spenderat en hel massa år på att resa runt jorden för att hitta världens bästa burgare, ytterligare några år med sin egen kött-lyxkrog, och som gästkock på världens största hamburgerkedja (ja, det är den du tänker på). Men en sak vet både vi och Johan – den kan bli mycket godare än nästan alla burgare som går att hitta bland Sveriges snabbmatställen. Den kan också bli bättre på andra sätt, bättre för din hälsa, för miljön och för djuren.

Hur trevlig kan en snabbmatsrestaurang bli? Ingen vet det heller, inte ens Ludvig Jureskog (Johans brorsa och vår andra grundare). Då har ändå Ludvig varit hovmästare på några av Sveriges finaste restauranger – ”trevlig” sitter inpräntat i Ludvig sedan första gången han stack in huvudet på den lokala restaurangen för 20+ år sedan. Men en sak vet Ludvig, Johan och alla vi andra som varit på en snabbmatsrestaurang: Det kan bli mycket trevligare!

den kan bli mycket godare än nästan alla burgare som går att hitta bland Sveriges snabbmatställen.

— Johan Jureskog

en hamburgare måste kosta som en hamburgare, oavsett hur bra den är.

— Erik & Oliver
Tillsammans har de funderat på hur de kan testa exakt hur bra en snabbmatupplevelse kan bli. Länge. Men det har liksom aldrig känts bra nog. Vart ska de sätta ribban? Och ännu viktigare; hur skulle de kunna hålla den där höga nivån utan att det kostar som en lyxkrog? De drömde ju om att skapa världens bästa snabbmat - hamburgare i världsklass men tillgängliga för alla, inte gourmetburgare, höga som hus och dyra som rysk kaviar. Drömmen blev aldrig mer än just en dröm. Tills för ett litet tag sedan. Då träffade Johan och Ludvig - Erik och Oliver.

Erik Thulin och Oliver Hildebrandt hade två saker gemensamt med bröderna Jureskog: 1, De älskade hamburgare 2, De visste att en hamburgare måste kosta som en hamburgare, oavsett hur bra den är. Annars skulle de aldrig kunna konkurrera med jättarna, och därmed inte driva någon större förändring.

Det som verkade omöjligt för bröderna Jureskog kändes fullt möjligt för Erik och Oliver – att få ned prisnivån utan att tumma på ambitionsnivån. De fyra hamburgarfantasterna förstod snabbt att de tillsammans kompletterade varandra perfekt, och resten är inte bara historia – det är en framtid med en helt ny typ av snabbmatskedja.

Snabba idéer om snabbmat? Dela gärna med dig, vi vill alltid förbättra!

Idélådan

Tack! Din idé har mottagits!

Hoppsan! Något gick fel när du skickade in formuläret.