hemHitta hitMatStoryBeställ

Bäst för människor på väg.

Vi vill vara som bäst för dig som är påväg någon helt annanstans än till just oss. Det är för dig som kör en bil full av familj påväg till fjällen, stugan eller stranden, du som handlar efter jobbet, tar lunch från jobbet eller jobbar från din bil. Eller kanske du som är ett barn påväg till framtiden. Det är för er vi vill vara som bäst, för vi har en stor vision.

European Chicken Commitment

Vi på Jureskogs har valt att arbeta med European Chicken Commitment  som en del av vårt arbete för bättre djurvälfärd. Beslutet inkluderar all kyckling vi köper in och samtliga kriterier kommer att vara uppfyllda till år 2026. Vårt beslut inkluderar även att minst 20% av kycklingarna ska få tillgång till utevistelse.
Historien om Jureskogs

Hur god kan en snabbmatsburgare bli?

Ingen vet, inte ens Johan Jureskog (vår grundare) som spenderat en hel massa år på att resa runt jorden för att hitta världens bästa burgare, ytterligare några år med sin egen kött-lyxkrog, och som gästkock på världens största hamburgerkedja (ja, det är den du tänker på). Men en sak vet både vi och Johan – den kan bli mycket godare än nästan alla burgare som går att hitta bland Sveriges snabbmatställen. Den kan också bli bättre på andra sätt, bättre för din hälsa, för miljön och för djuren.

Hur trevlig kan en snabbmatsrestaurang bli? Ingen vet det heller, inte ens Ludvig Jureskog (Johans brorsa och vår andra grundare). Då har ändå Ludvig varit hovmästare på några av Sveriges finaste restauranger – ”trevlig” sitter inpräntat i Ludvig sedan första gången han stack in huvudet på den lokala restaurangen för 20+ år sedan. Men en sak vet Ludvig, Johan och alla vi andra som varit på en snabbmatsrestaurang: Det kan bli mycket trevligare!

en hamburgare måste kosta som en hamburgare, oavsett hur bra den är.

— Erik & Oliver
Tillsammans har de funderat på hur de kan testa exakt hur bra en snabbmatupplevelse kan bli. Länge. Men det har liksom aldrig känts bra nog. Vart ska de sätta ribban? Och ännu viktigare; hur skulle de kunna hålla den där höga nivån utan att det kostar som en lyxkrog? De drömde ju om att skapa världens bästa snabbmat - hamburgare i världsklass men tillgängliga för alla, inte gourmetburgare, höga som hus och dyra som rysk kaviar. Drömmen blev aldrig mer än just en dröm. Tills för ett litet tag sedan. Då träffade Johan och Ludvig - Erik och Oliver.

Erik Thulin och Oliver Hildebrandt hade två saker gemensamt med bröderna Jureskog: 1, De älskade hamburgare 2, De visste att en hamburgare måste kosta som en hamburgare, oavsett hur bra den är. Annars skulle de aldrig kunna konkurrera med jättarna, och därmed inte driva någon större förändring.

Det som verkade omöjligt för bröderna Jureskog kändes fullt möjligt för Erik och Oliver – att få ned prisnivån utan att tumma på ambitionsnivån. De fyra hamburgarfantasterna förstod snabbt att de tillsammans kompletterade varandra perfekt, och resten är inte bara historia – det är en framtid med en helt ny typ av snabbmatskedja.
Vi är på väg - i dubbel bemärkelse. Vi finns på väg, oftast på en rastplats eller handelsområde vid vägen. Och vi är på väg - som företag, kanske till en plats nära dig (om vi inte redan finns där). Tycker du det behövs lite nytänkande snabbmat där du bor - gör din röst hörd och hjälp oss på vägen. Alla förslag mottages tacksamt!

Tack! Din idé har mottagits!

Hoppsan! Något gick fel när du skickade in formuläret.