hemHitta hitMatStoryBeställ
Nyhet
March 8, 2023

Vägen till snabbmat utan skräp är kantad av misslyckande

Vägen mot att servera godare snabbmat utan skräp - som är bättre för miljön, hälsan och djuren, är en väg kantad av komplexa beslut och många misslyckande. Eller väg och väg - när det gäller kyckling så är det mer som att röja väg genom en snårig kuperad skog. Det är en ständig balansgång mellan vad de flesta människor vill ha eller tycker sig ha råd med, och vad vi vill laga för mat.

Tyvärr är vi långt ifrån så bra som vi vill vara, och i ärlighetens namn så går utvecklingen alldeles för långsamt. Det är ett misslyckande. Inte för att ingen vill, utan för att det är en svår balansgång - för gästen, för oss och för kycklingbönderna. En balansgång där vi tar beslut som går emot den enskilda kycklingen till förmån för ett ok pris.

Med det sagt går vi sakta framåt efter bästa förmåga, vi vet att vi gett oss in på en tuff väg: Att utmana snabbmatsjättarna och förändra synen på vad snabbmat kan vara - och vad den kan vara gjord av. Som en del av resan verkar vi för kraven satta av ECC (European Chicken Commitment) ska nås inom 2026. Det här gäller all kyckling vi köper in. Vårt beslut inkluderar även att minst 20% av kycklingarna ska få tillgång till utevistelse.

Vi tackar Djurens rätt för deras ständiga och outtröttliga engagemang, och vi tackar ECC för hur de sätter press och belyser hur mycket bättre vi (och de flesta andra) kan bli.

Ladda ner senaste rapporten här: ECC

Senaste Nyheterna