hemHitta hitÄtaStoryBeställHäng medRecept
Nyöppningar
August 17, 2022

Jureskogs tar sitt koncept ”snabbmat utan skräp” till nya höjder i Linköping.

Jureskogs vill förändra synen på snabbmat och har på kort tid blivit en etablerad hamburgerkedja med flera restauranger längs med vägarna. Nu fortsätter de att expandera och öppnar den 18 augusti kedjans 12e restaurang, den första i Linköping.

- Linköping känns som navet i Östergötland och självklart vill vi finnas här! Vi ser väldigt mycket fram emot att välkomna nya kunder och tidigare hamburgerätare till vår restaurang, säger Johan Jureskog.

På Jureskogs används till största delen svenska råvaror och fokus ligger på att jobba nära – och tillsammans med svenska lantbrukare. Till exempel kommer Jureskogs saltgurka från Kinda Grurka som ligger en dryg halvtimme från Linköping. Allt kött till hamburgarna kommer från svensk mjölkko vilket skiljer Jureskogs från andra snabbmatskedjor. Köttet är enligt köttspecialisten Johan både klimatsmartare och godare.

- Svenska mjölkkor spenderar stora delar av sitt liv utomhus, betandes på gröna ängar. Under sitt förhållandevis långa liv producerar de en massa mjölk samtidigt som de håller landskapet öppet och bidrar med en biologisk mångfald i hagarna, säger Johan.

På kort tid Jureskogs blivit en etablerad snabbmatskedja i Sverige och de har under de senaste två året öppnat flera restauranger. Sedan 2018 har kedjan bland annat etablerat sig i Mjölby, Sundsvall och Ljungby. Restaurangerna är i regel placerade längs med de stora vägarna, vilket inte är en slump enligt Johan.

- Det är många som äter snabbmat längs med vägarna, och om vi kan göra den bättre så tror vi att vi kan göra skillnad. Vi vill erbjuda riktigt goda burgare och annan snabbmat, men absolut ingen skräpmat. Målet är att göra bra mat som tillagas snabbt, och med råvaror som är bättre för hälsan, miljön och djuren, säger Johan.

Den nya Jureskogsrestaurangen med drive-thru kommer att ligga på i handelsområdet Tornby som ligger precis intill E 4:an. Etableringen av den nya restaurangen kommer att ge 30-40 nya arbetstillfällen, de flesta till ungdomar.

- Vi är väldigt glada över att få komma till Linköping. Här känner vi oss trygga med att förändring är möjlig och att allt kan bli bättre med rätt inställning. Kanske till och med bäst i världen om man jobbar på rätt sätt, och att rätt inte behöver vara tråkigt, säger Johan.

För mer information, bilder och video: jureskogs.se/press eller anna@jureskogs.se

Intervju eller annan kontakt: Johan Jureskog 0707264077

Om Jureskogs

Jureskogs är en svensk hamburgerkedja som grundades 2018 av bröderna Johan och Ludvig Jureskog, Erik Thulin och Oliver Hildebrandt. Jureskogs älskar fastfood, speciellt burgare och tror lite naivt att nästan alla gör det. Jureskogs vill alltid utmana vad snabbmat är för svenska folket och förändra sättet vi äter på till det bättre. Eftersom snabbmat är det vanligaste sättet människor konsumerar mat på idag, är det också här Jureskogs tror att man kan göra störst skillnad. Jureskogs har nära samarbete med alla leverantörer och allt nötkött kommer från svensk mjölkko. Kedjan växer hela tiden och har idag 12 restauranger och sysselsätter 350 medarbetare på sina restauranger.

Senaste Nyheterna