hemHitta hitMatStoryBeställ
Nyhet
December 17, 2020

Nya burgare på Gamla Ullevi!

Sveriges långsammaste snabbmat har äntligen kommit fram till Världens mest sociala stad.*

Jureskogs är på en resa genom Sverige för att förändra synen på snabbmat. Och nu menar vi inte gourmetburgare – fantastiska skapelser från lika fantastiska restauranger. Vi menar sådan där snabbmat som jättarna producerar. Vi älskar nämligen fastfood och speciellt burgare. Vi tror lite naivt att nästan alla gör det. Det är ju enkelt, gott och roligt! Men i vägen för denna självklarhet står en utbredd tro om att snabbmat är lika med skräpmat. Och i många fall är det så. Det ska vi ändra på! För varför ska enkelt vara lika med dåligt? Dåligt för dig, för miljön och för djuren? Vår ide är lika enkel som den är god: Snabbmat utan skräp.

Vi har längtat till Göteborg. Staden med framsidan mot världen, som är navet för Sveriges import och export. Staden med hamnar som i hundratals år tagit svenskar till världen och världens kultur, människor och mat till Sverige. Hamnar – där en lång resa började för över två miljoner svenska lycksökare under 1800-talet. Resan till Amerika, ett nytt liv och de allra första hamburgarna. Det var nämligen (enligt vissa) där, i en hamn på andra sidan Atlanten – i New York, som de första burgarna serverades.

High Five!

En viktig del av vad som gör Jureskogs till Jureskogs är vår kultur. Vi kallar den High Five, vilket också är namnet på vår signaturburgare. Kulturen grundar sig i en enkel tanke om schyssthet i alla lägen och det påverkar allt vi gör – både mot våra burgare och mot varandra. Det handlar om att alltid tänka på omvärlden, kollegorna och våra gäster i första hand. Laget före jaget i alla lägen. Det kanske är därför det känns så bra att komma till Göteborg, en stad som blivit utnämnd till ”Världens mest sociala stad”. När vi dessutom fick chansen att öppna Jureskogs i Gamla Ullevi, så var saken klar och nu är vi här. Vägg i vägg med andra fantastiska lag och då och då en superkändis från, ja – kanske Amerika.  

Heja Göteborg!

*True story. 2017 utsåg en stor bokningssajt Göteborg till ”Världens mest sociala stad”. Före bl a New York, Madrid, Rom och Stockholm.

Senaste Nyheterna