hemHitta hitMatStoryBeställ
Nyhet
June 29, 2020

Riktig snabbmat har inte bråttom.

Historien om en hamburgare på rätt plats i fel tid.

Det är tidig sommar 2020. Vi på Jureskogs ska öppna vår andra vägkrog på, för oss, en ganska kort tid. Precis här vid E4:an i Värnamo. Vägen hit har varit ovanligt knölig och utmanande, inte bara för oss, utan för hela världen. Det är en konstig tid. Att göra något nytt, på vårt eget sätt och tvärtemot jättarna till konkurrenter, är redan en svår utmaning. Men just denna våren blev den helt plötsligt ännu större. Vilken otroligt dålig tajming kan det tyckas. Ren idioti att ens försöka, sa en del.

Men vi ser det inte så, vi ser det som att vi hade tur (i oturen, men ändå). Det är ju i Värnamo vi öppnar. I Gnosjöregionen där lantbrukare, skogsarbetare, entreprenörer och alla andra människor i hundratals år gått över, under, runt eller emot omöjligheter. Där människor kämpar på, håller ut, tänker nytt, hjälps åt, löser problem och planerar långsiktigt. Där människor är, precis så som vi vill vara. Vi kanske öppnar i en konstig tid, men platsen – den kunde inte vara bättre vald. För Gnosjöandan vi fått, den vill vi aldrig varken bli friska ifrån, eller immuna emot. Tack och lov för den!

Sveriges Långsammaste Snabbmat.

Just ihärdigheten och långsiktigheten i Gnosjöandan tycker vi är extra inspirerande, för vi brukar ju säga att vi har Sveriges långsammaste snabbmat. Det handlar just om det – att en del saker måste få ta tid för att det ska bli bra. Bra för dig, för djuren och naturen. Att vi kallar vår mat för snabbmat är faktiskt ganska konstigt. Det enda som går snabbt i vår process är nämligen hur snabbt vi lagar din mat. För det är snabbt. Nästan allting annat har fått ta mer tid än vad du är van vid på en snabbmatsrestaurang. Det tog över ett år bara att hitta rätt köttleverantör och det blev en bonde som aldrig hade tänkt vara köttleverantör. Till skillnad från de flesta andra använder vi nämligen kött från djur, som hela sitt liv haft ett annat syfte – svenska mjölkkor. Ett kött som både smakar och känns bättre. Om det sedan tog lite längre tid? Det tycker vi det var värt.

Tack för att vi fick komma till Värnamo och välkomna till Jureskogs!

Senaste Nyheterna