hemHitta hitMatStoryBeställ
Nyöppningar
May 26, 2022

Jureskogs fortsätter att expandera sitt snabbmatskoncept ”snabbmat utan skräp” – Nu till Trollhättan.

Efter slussar, flygplan, bilar, Trollywood och världsmästare kommer nu Jureskogs med sitt snabbmatskoncept ”snabbmat utan skräp” till Trollhättan. De senaste två åren har varit händelserika för Jureskogs som har slagit rot på flera platser runt om i landet. Nu fortsätter de att expandera och öppnar under Kristi himmelsfärdshelgen deras 11e restaurang, den första i Trollhättan.

- Om en stad kan vara het så är det precis vad Trollhättan är just nu. Vi ser väldigt mycket fram emot att välkomna nya kunder och tidigare hamburgerätare till vår restaurang, säger Johan Jureskog.

På kort tid Jureskogs blivit en etablerad snabbmatskedja i Sverige som under de senaste två året öppnat flera restauranger. Sedan 2018 har kedjan bland annat etablerat sig i Sundsvall, Eskilstuna och Ljungby. Restaurangerna är i regel placerade längs med de stora vägarna.

- Det är många som äter snabbmat längs med vägarna, och om vi kan göra den bättre så tror vi att vi kan göra skillnad. Vi vill erbjuda riktigt goda burgare och annan snabbmat, men absolut ingen skräpmat. Det är bra mat lagad snabbt och med råvaror som är bättre för hälsan, miljön och djuren är målet, säger Johan.

På Jureskogs används till största delen svenska råvaror och fokus ligger på att jobba nära – och tillsammans med svenska lantbrukare. Till exempel används bara nötkött från svenska mjölkkor vilket skiljer Jureskogs från alla andra större snabbmatskedjor. Ett kött som enligt Johan Jureskog är både klimatsmartare och godare.

- Svenska mjölkkor spenderar stora delar av sitt liv utomhus, betandes på gröna ängar. Under sitt förhållandevis långa liv producerar de en massa mjölk samtidigt som de håller landskapet öppet och bidrar med en biologisk mångfald i hagarna, säger Johan.

Den nya Jureskogsrestaurangen med drive-thru kommer att ligga på i handelsområdet Överby som ligger precis intill väg E:45. Etableringen av den nya restaurangen kommer att ge 30-40 nya arbetstillfällen, de flesta till ungdomar i området.

- Vi är väldigt glada över att vara i Trollhättan. Här känner vi oss trygga med att förändring är möjlig och att allt kan bli bättre med rätt inställning. Kanske till och med bäst i världen om man jobbar på rätt sätt, och att rätt inte behöver vara tråkigt, säger Johan.

För mer information,

Intervju bilder och video: jureskogs.se/press eller anna@jureskogs.se 0703230004

Intervju eller annan kontakt: Johan Jureskog 0707264077

Om Jureskogs

Jureskogs är en svensk hamburgerkedja som grundades 2018 av bröderna Johan och Ludvig Jureskog, Erik Thulin och Oliver Hildebrandt. Jureskogs älskar fastfood, speciellt burgare och tror lite naivt att nästan alla gör det. Jureskogs vill alltid utmana vad snabbmat är för svenska folket och förändra sättet vi äter på till det bättre. Eftersom snabbmat är det vanligaste sättet människor konsumerar mat på idag, är det också här Jureskogs tror att man kan göra störst skillnad. Jureskogs har nära samarbete med alla leverantörer och allt nötkött kommer från svensk mjölkko. Kedjan växer hela tiden och har idag 11 restauranger och sysselsätter 350 medarbetare på sina restauranger.

Senaste Nyheterna